Het team van GildenGroen


Een indruk van ons bedrijf:

GildenGroen is een hoveniersbedrijf met 2 eigenaren: Marcel en Cora Achterberg, waarbij Marcel de vaktechnische kant beheerst en dit ook in de praktijk brengt en Cora, naast het werk "op locatie" tevens achter de schermen de werkvoorbereiding, planning, relatiebeheer etc. op zich neemt. Het jaarrond wordt er gebruik gemaakt van uitzendkrachten, ZZP'ers en stagiaires, welke het team GildenGroen compleet maakt. 

De gretigheid van de eigenaar Marcel Achterberg, naar groen is begonnen bij een gedegen hoveniersopleiding in Frederiksoord, vervolgens is hij bij diverse bedrijven werkzaam geweest om kennis en ervaring op te doen en uiteindelijk terecht gekomen in Zeewolde. Bij Groenrijk Zeewolde kon Marcel zijn vaardigheden van de hovenierstak uitbreiden. In 2001 werden Marcel, samen met zijn vrouw Cora Achterberg in de mogelijkheid gesteld het hoveniersgedeelte over te nemen, zodat de eigenaar zich meer kon richten op het tuincentrum. Door de overname van het klantenbestand konden zij als GildenGroen een goede start maken, met voornamelijk het werkgebied in en rond Zeewolde.

Leuke wetenswaardigheid: waar de naam GildenGroen vandaan komt? Eigenlijk heel simpel, maar weloverdacht: Gilden staat voor ambacht, en de straat waar het bedrijf is gevestigd (Gildenveld), dan is de naam "GildenGroen" zo gevonden. Een naam met een betekenis, waar zij voor staan. Ambacht  kenmerkt zich door kundigheid, kennis en grotendeels handwerk. En dit allemaal in de hovenierstak! Het logo is destijds ontworpen door Leen Kort van Shortdesign, welke tevens drukwerk verzorgd voor het bedrijf. 

Ook in maatschappelijk oogpunt draagt GildenGroen haar steentje bij. In 2009 hebben zij als enige Zeewolder hovenier een rotonde op de Spiekweg geadopteerd. Naast reclame laten zij  ook de overgang van landelijk naar stedelijk gebied zien. 

Een beknopte omschrijving van het bedrijf: 
GildenGroen kenmerkt zich door kundigheid in alle disciplines bij zowel tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Frisse ideeën zorgen voor stijlvolle ontwerpen met uitstraling voor zowel (grootschalig) bedrijfsgroen als particuliere tuinen.