Genomineerd voor ondernemer van het jaar 2018

Geschreven door  za, 13.01.2018 - 10:55

Genomineerd voor ondernemer van het jaar 2018, juryrapport

Tijdens de verkiezingsavond in De Verbeelding op 16 november 2017 hebben Bevri Groep, GildenGroen en Tegel & sanitair Depot zich uitgebreid gepresenteerd. Hierna hebben de Zeewolder ondernemers hun stem uitgebracht en voorzien van een onderbouwing. Ondernemers hebben op deze wijze nadrukkelijk mede invloed gehad op de keuze van de jury. De inhoudelijke motivaties van deze uitgebrachte stemmen zijn voor de jury een belangrijke aanvulling op de bevindingen die zij als jury hebben opgedaan.

Enkele steekwoorden: 

GildenGroen
- maatschappelijk zeer betrokken, sponsoren niet alleen in geld maar vooral ook praktisch
- sociaal, betrokken en bevlogen met medewerkers en Zeewolde
- investeren in jeugd, medewerkers en educatie
- harde werkers, betrouwbaar en duurzaam

GildenGroen

Door afstoting van de hoveniersactiviteiten van zijn werkgever heeft Marcel Achterberg in 2001 deze activiteiten overgenomen als zelfstandig ondernemer. Met vallen en opstaan heeft hij het ondernemen geleerd met helaas ook minder goede tijden. 10 jaar geleden kwam Cora Achterberg GildenGroen versterken. Nadat ze de eerste jaren vooral op gevoel hebben ondernomen is dat tegenwoordig steeds meer op visie en cijfers. De afgelopen 5 jaar heeft GildenGroen zich ontwikkeld tot een volwassen en stabiel bedrijf met een flinke basis aan vaste contracten en met een continue omzetstijging. 
GildenGroen is uitermate maatschappelijk betrokken. Dit is niet omdat het moet, maar dit is zeer puur en zit diep in het hart van dit ondernemersduo. Ook is GildenGroen heel bewust bezig met het milieu, de omgeving en duurzaamheid en probeert zij haar klanten hier bewuster mee om te laten gaan en hiervoor de creatieve mogelijkheden te bieden. Net zoals GildenGroen dit ook aan het groenonderwijs probeert toe te voegen. Tot slot biedt GildenGroen haar medewerkers diverse ontwikkelingsmogelijkheden en zijn zij zeer betrokken en loyaal naar hun medewerkers; dit zelfde zien zij en de maatschappij vervolgens ook weer heel duidelijk terug van hun medewerkers.